Actualiteit

Eerste Lijn Psycholoog / Orthopedagoog volwassenen

16/04/2019

 

Het Netwerk GGZ Noord-West-Vlaanderen ondertekende een overeenkomst met het Verzekeringscomité van het RIZIV betreffende de terugbetaling eerstelijnspsychologische sessies voor de periode 1/1/2019 - 31-12-2022.


voor alle praktische informatie ga naar www.eerstelijnspsycholoognwvl.be   ( deze bij de favorieten plaatsen in uw browser helpt )


achtergrond:

De Federale Regering ( Minister Maggie De Block ) heeft een budget van 22,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de terugbetaling van de eerstelijnspsychologische zorg ( ELP ) voor personen tussen 18 jaar tot en met 64 jaar met milde klachten van angst, depressie of alcoholproblematiek die in een beperkt aantal sessies ( 4 tot maximaal 8 )  geholpen kunnen worden.

Dit budget wordt verdeeld over de bestaande netwerken ggz volwassenen in Belgiƫ op basis van 3 indicatoren:

  • inwonersaantal
  • sociaal-economische status
  • voorkomen van psychische aandoeningen

Voor het netwerk Noord-West-Vlaanderen betekent dit dat we 27.645 sessies van 45 minuten ter beschikking krijgen.

Dit aanbod , als aanvulling op het bestaande ggz-aanbod maakt deel uit van de hervorming binnen de geestelijke gezondheidszorg voor volwasseneninitiatieven voor andere doelgroepen


Eerstelijnspsycholoog Ouderen


Na het stopzetten van de pilootprojecten ELP volwassenen start de Vlaamse Overheid nieuwe pilootprojecten ELP, maar nu voor ouderen.

Binnen de provincie West-Vlaanderen werd het project van de EersteLijnsZone Oostende - Bredene geselecteerd.

Momenteel is de procedure voor het aanwerven van een ELP lopende


Hoe aanmelden?


Eerstelijnspsycholoog Kinderen en Jongeren


Binnen de geografische omschrijving van het netwerk GGZ Noord-West-Vlaanderen is en beschikbaarheid van een eerstelijns psycholoog in de gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Nieuwpoort en Veurne.

Hoe aanmelden?

Aanmelden van minderjarigen en/of gezinnen gebeurt op het nummer 057/ 37 00 00.
Dit kan steeds op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagvoormiddag tussen 9u00 en 12u00.


Een
Checklist bij aanmeldingen voor 1 Gezin 1 Plan Westhoek is beschikbaar. Daarin staan enkele zaken beschreven die best vooraf in kaart gebracht worden, zodat dit tijdens de aanmelding kan meegegeven worden.

 

 

 

Lees meer nieuwsberichten